dinsdag 30 augustus 2011

Challenge day 18: your shoes

Nu, dat was niet zo'n moeilijke opgave. Gewoon een paar schoenen bij elkaar gooien en klaar is kees.


maandag 29 augustus 2011

Challenge day 17: Technology

Eerst eens diep nagedacht over het onderwerp. Ik wist het eigenlijk precies. Ik wilde een open horloge fotograveren. We hadden 1 oude horloge, maar manlief kreeg hem niet open. Ondertussen was ik die dag mijn kast van mijn scrapkamer aan het opruimen en daar kwam ik nog een oude typemachine tegen.
Direct het besluit genomen dat dit nostalgische technologie was en daar een foto van genomen.

zondag 28 augustus 2011

Challenge day 16: Long exposure

Wat een moeilijke opgave. Nog nooit met een lange sluitertijd gewerkt en dat zit niet echt op mijn fototoestel. Ik heb wel 100 foto's gemaakt en bijna allemaal weer even zo vrolijk weggegooid.
Uiteindelijk voor deze foto gekozen.

zaterdag 27 augustus 2011

Challenge day 15: Silhouette

Dit vond ik een hele moeilijke opgave. Heb heel wat foto's geschoten en uiteindelijk is het deze geworden:

vrijdag 26 augustus 2011

Challenge day 14, Eyes

Hier een foto van Larissa gemaakt. Zij vindt het niet prettig als ik dichtbij kom, in haar zonne. Eigenlijk had ik dus moeten zoomen, maar helaas niet gedaan.

donderdag 25 augustus 2011

Fotochallenge day 13: Yourself with 13 things

13 augustus ben ik met een vriendin naar de Knotsgekke Kaartendagen in Den Bosch geweest. Natuurlijk kon ik het natuurlijk weer niet laten om de nodige kantjes te kopen. Ook wat stanzen en een blendingtool.

dinsdag 16 augustus 2011

Draaien maar

Hier nog een layout met dezelfde sketch gemaakt.

Tijgertje

Eindelijk weer eens een layout gemaakt. Mijn werkplek is eindelijk weer een beetje opgeruimd dus ik mocht van mezelf weer scrappen. Hier het resultaat.

vrijdag 12 augustus 2011

Foto 11 van de Challenge

De opdracht van gister was fotograveer iets blauws. Nu ik ging de hele dag naar de beurs in Den Bosch met mijn vriendin. Toen ik haar ophaalde zag ik haar schoenen en dacht direct: die worden het vandaag.
Zie hier het resultaat na een hele dag op de beurs sjouwen:

woensdag 10 augustus 2011

Foto 10 van de Challenge

Ik vond het erg moeilijk. Veel jeugdherinneringen, maar weinig wat nog op de foto gezet kan worden.
Ik heb uiteindelijk 3 foto's gemaakt.

De boerderij, daar heb ik van jongs af aan vele uren met mijn vader doorgebracht. Ik ging als een schaduw mee met mijn vader en mocht altijd helpen (ook al was het van de wal in de sloot). Hoe vaak ik niet in de groep gevallen ben omdat ik de overstap van de koeien naar de gang niet kon maken is niet te tellen op 1 hand. En dan mocht moeders me weer in een wastobbe wassen (een douche hadden wij toen nog niet).



Ook een foto van een oude hooihark die ik nog in de schuur vond. Hiermee heb ik vele uren op het land doorgebracht. Vroeger werd er nog veel met de hand opgeharkt. Dan maakte we grote hopen en die werden dan op de open wagen gestoken.



Ook een foto van de oude naaimachine van mijn moeder, waar ze al onze kleren mee maakte. Wij hadden nooit gekochte kleding, maar altijd zelfgemaakte kleding.

dinsdag 9 augustus 2011

Foto 9 van de challenge

Vandaag heb ik een beetje vals gespeeld. Ik was zielig alleen thuis vandaag en moest toch een foto opleveren. Heb dus een foto, eerder genomen van mijn moedertje, ingeleverd.

zaterdag 6 augustus 2011

Foto 6 van de challenge

De opgave was Iets van onder af fotograveren. Na diverse foto's is dit uiteindelijk mijn inzending geworden.

vrijdag 5 augustus 2011

Foto 5 van de challenge

Hier is mijn 5e foto, het weerhuisje van Hessel dat betere dagen heeft gekend. Ver uit de dakkapel gehangen om hem van boven de kunnen fotograferen. Het moest namelijk iets van boven af gefotograveerd zijn.

Foto 4 van de challenge

De opdracht was fotografeer iets groens. Nu dat was er genoeg. Had er diverse waarvan ik de volgende inzond.

Maar ik vond het een moeilijke keuze, want ik vond de volgende 2 ook wel erg mooi.


Foto 3 van de challenge

De derde opdracht was fotografeer de wolken. Gelukkig had ik bij het opstaan en naar de ontbijtzaal lopen direct een foto gemaakt van de lucht. Toen we klaar waren met eten begon het te betrekken en is het de hele dag grijs gebleven. Vandaar dat ik toch nog echt een wolkenlucht had.

Foto 2 van de challenge

Hier mijn 2e foto. De opdracht was wat droeg je vandaag. Doordat we naar Limburg waren, was het erg moeilijk een foto te maken. Onze kamer was super donker, maar hier is ie dan:

maandag 1 augustus 2011

FOTO CHALLENGE

Vandaag begonnen met een fotochallenge van 30 dagen. Eens kijken of ik het volhoud. De eerste opdracht was direct de moeilijkste. Maak een zelfportret. Heb uiteindelijk deze foto uitgekozen omdat ik hier met een oog half dicht sta, dat is wel echt ME.